Dnia 15.11.2012 r. (czwartek ) o godz. 17.00, odbyło się spotkanie
z rodzicami wszystkich grup. Zdrowe odżywianie dzieci” prowadzone przez panią dietetyk.Po prelekcji i prezentacji rodzice zadawali wiele pytań, a nastepnie odbyła się degustacja przygotowanych potraw. Przebojem okazała się pasta z soczewicy.
Zainteresowanym rodzicom proponujemy spróbować przygotować
i podajemy przepis:
PASTA Z SOCZEWICY
1 szklanka soczewicy
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, majeranek, wegeta
Ugotować soczewicę w 0,5 szklance wody (soczewica musi być zalana wodą)
Gotować do miękkości 30 min.
Cebulę i czosnek posiekać drobno i podsmażyć na masełku.
Dodać do gotującej się soczewicy oraz doprawić do smaku.
Wszystko razem wymieszać. Po ugotowaniu zmiksować.
Podawać z pieczywem, przystroić pietruszką lub papryką. Smacznego!